no means no, crying, screaming, pushing you away and silence menas no. only yes means yes

En sak som berör mig väldigt mycket och väldigt djupt är det här hur killar verkar kunna göra vad som helst de vill med en tjej utan att det händer någonting alls. Förmodar att ingen missat fallet i Tensta där de sex killarna som våldtog en 15-årig tjej blev friade allihopa. Har svårt att hitta ord som är tillräckliga för den här världen, det är så tragiskt. Vet att jag tjatar men sluta läs om ni är ointresserade, jag tycker sånt här är viktigt. Ingen tycker nog det är okej att göra något mot en annan persons vilja, men när förövare som egentligen borde lida helvetet efter vad de gjort bara får fortsätta sina liv utan konsekvenser, det visar ju bara motsatsen. För vem är det som får lida? Och vem är det som får skulden? Tjejen, alltid tjejen. DET ÄR FEL. Det är inte tjejens fel, aldrig. I fallet i Tensta sas det att hon varit passiv och inte gjort motstånd, men ursäkta, hur lätt är det att göra motstånd själv mot sex killar? Och förresten så vet jag, att om man blir rädd och utsatt i en sådan situation likt den i det här fallet, då blir man passiv. Det är en överlevnadsinstinkt och betyder inte alls att man är med på det. Några sa även att flickan ljugit om detta, och några trodde henne inte på grund av att hon stundvis verkade glad. Tycker det är så sjukt patetiskt, varför skulle man ljuga om en sån sak? Något sånt här är inget man önskar ens sin värsta fiende. Och att hon verkat glad, för det första är det väl bara bra om man fortfarande kan se lite ljus i allt mörker, men för det andra är det lätt att bygga upp en fasad inför omgivningen och sen bryta ihop totalt när man är ensam. Det vet jag också och alla andra som varit i liknande situationer. 

Är så trött på att samhället är som det är. Det pratas om att det är så viktigt att berätta om saker och att anmäla för rättens skull, men vad gör det för nytta? Vad spelar det för roll att berätta om man blivit utsatt när man inte blir trodd? Varför ska man göra en anmälan när förövarna nästan alltid får rätten på sin sida och man som tjej bara blir ännu mer trampad på? Det är inte konstigt att mörkertalet är så stort och att många lider i det tysta. Anklagelser om att man var för full, hade för lite kläder på sig, var ute själv på fel ställe osv, och att man för skylla sig själv. Jag skulle vilja säga att DET SPELAR INGEN ROLL om man är full eller nykter, om man har klänning och bara ben eller byxor med typ 100 knappar. För det handlar inte om det, det handlar om makt. En attityd och överlägsenhet som många tror de verkar ha. Jag tycker man borde jobba mycket mycket mer med sådant redan i tidig ålder hos killar istället för att säga till tjejer vad de borde och inte borde göra. Man ska väl fan kunna gå var man vill, göra vad man vill och ha på sig vad man vill, utan att bli tvingad till något man inte  vill. 

Okej, jag vet att det är svårt att fälla en dom, speciellt i våldtäktsfall, jag vet att det inte är såhär i alla fall utan att det faktiskt finns de som blir dömda också och jag vet att man inte kan dra alla över en och samma kam. Jag vet också att det inte tjänar någonting till att jag sitter och skriver detta på min blogg som ingen läser och jag vet att jag inte kan ta bort allt sånt här från världen hur mycket jag än vill. Jag kan inte göra det själv, men jag tror på att nånting går att göras, med samarbete. Måste bara komma på exakt vad och hur.

Här kan i alla fall de som vill läsa om fallet i tensta utifrån en polis perspektiv: http://konstapelbastian.blogspot.se/2013/09/om-en-gruppvaldtakt-och-en-modig-men.html?m=1 . Bra skrivet tycker jag. 
Här är en annan länk som jag tror typ alla redan läst men ändå, asbra skrivet: http://kajjan.bloggo.nu/Sa-sakrar-du-en-fallande-dom-efter-valdtakt/ 
Och här kan ni skriva under med ert namn som protest mot den friande domen i ett försök att få fallet till högsta domstolen. PLEASE DO.
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8062#.UkniaW0azCR it is what it is

Klagar inte utan konstaterar bara när jag säger att det har varit en jättejobbig vecka. Har gått upp kl.5 och jobbat både lördag och söndag också men
 det känns bra nu efteråt, pengarpengar. Är trött och illamående och orkar inte så mycket, plugget är den lidande faktorn för det och har varit ett tag nu tyvärr. Nya tag nu snart, väntar bara på energi från...ja jag vet inte varifrån? 

Vill bara säga att min mamma är grymt bra i alla fall, ställer alltid upp, dag som natt. Idag när jag kom från jobbet hade hon städat mitt rum som jag inte heller orkat. Bäst är du, älskar dig<3
Inte finaste bilden men bjudrrrr