Mitt 2015

Jaha ni, nu börjar även detta år att lida mot sitt slut. Det går så fort?? Har klarat ännu ett år här på jorden?? Det är så sjukt. Tänkte i alla fall skriva ihop en liten sammanfattning och sen får man ju göra som man vill om man vill läsa den eller ej.
 
Året började med sjukhus. Några dagar innan nyår bestämde jag mig för att jag inte ville leva ett år till och tog en överdos. Blev alltså inlagd. Tror jag blev utskriven två veckor in i januari eller något sådant och då fortsatte kampen hemma. Bestämde mig för att ge livet ännu en chans. 
 
Resten av januari och februari rullade på, jag gick inte i skolan utan kämpade hemma med mig själv. Hann med en sväng till Sälen och några turer in och ut på akuten efter överdoser. I mars blev jag inlagd på avdelningen igen för att jag mådde så in i helvetes dåligt. Spenderade några tunga veckor där men blev utskriven några dagar innan vi åkte till Mexiko.
 
Mexiko-resan var nog det bästa på hela året. Två veckor med bad, sol och bara skönt häng. Njöt på stranden, åt god mat, badade med delfiner och snorklade bland stora havssköldpaddor. Så himla härligt.
 
När vi kom hem igen var det april och det gick det inte många dagar förrän jag fuckade upp saker och ting igen. Tog en överdos igen och blev körd med ambulans till sjukhuset. Minns ingenting från den kvällen och dagen efter flyttades jag från AVA till avdelningen för missbruk. Det var hemskt där men som tur var behövde jag bara stanna i ett dygn.
 
I slutet av april blev jag inlagd med LPT, lagen om psykiatrisk tvångsvård. Trodde bara det skulle bli några dagar tills läget var stabilt igen men det blev en hel månad. Var nog den värsta månaden detta år. Fick några nya mediciner som gjorde mig så trött att jag sov sjukt mycket, annars var det bara så jobbigt mest hela tiden. Bråkade, grät, rymde från personalen, kastade saker omkring mig, slog och sparkade i väggar, skar mig, bankade huvudet i väggen. BLÄ vad jag mådde dåligt då. (Under denna månad fyllde jag även 20 år. Alla firar stort med systemet och fest och tar fina bilder med ballonger formade till talet 20 när de fyller 20. Men jag fick i alla fall några timmars permission mitt på dagen.)
 
Jag blev som sagt utskriven i slutet av maj och då höll det på att dra ihop sig för bal och student för mina kära vänner. Jag mådde jättedåligt, var så ledsen och kände mig så ensam, mitt mål var ju att också stå där med dem. Vara med på gruppbilderna de tog tillsammans, springa med dom hand i hand ut från skolan. Men nej. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det är väl bara att acceptera...
 
I början av juni åkte i alla fall jag, mamma och Alva till turkiet en vecka. Så skönt att komma bort och bara vara. Verkligen skönt. 
 
Sommaren sen var väldigt upp och ner. Jag klarade mig från inläggningar på avdelningen men hann såklart med en himla massa självskador och besök på akuten, även en och annan överdos. Under hösten har jag varit inlagd hmm tre gånger tror jag? Sen ett antal akuten-besök utöver det. Började även i DBT på riktigt.
 
Något annat som hänt under hösten, som är väldigt bra, är att jag har flyttat hemifrån! Har alltid velat göra det, men trodde att jag aldrig skulle klara det. Men det har jag! Visst, jag sover hemma hos familjen ibland, men för det mesta klarar jag mig fint här! Kan typ inte fatta att jag äger min egna lägenhet? Det är så stort! Är så glad över det, trivs verkligen. 
 
Nu är det vinter igen och på fredag är det inte längre 2015. Som sagt, det känns helt sjukt att jag klarat ett år till även fast jag verkligen inte varken orkat eller velat. Men här är jag nu, och jag kommer vara vid liv när 2016 börjar. Ska fortsätta kämpa på dbt:n och med mig själv och förhoppningsvis sitter jag här om ett år igen och har klarat ytterligre ett år. Det kommer komma stunder då jag inte vill och inte orkar, men jag ska kämpa. 
Jag ska kämpa.
 
(Lite bilder från året kanske kommer sen, blir så himla långt inlägg om jag sätter in dom här)
 
 

Tisdag

Började dagen med ett besök hos tandläkaren. Hatar att gå dit men nu var jag så illa tvungen, har såå ont. Tog röntgenbilder och tandläkaren ville helst dra ut tanden men det var helt omöjligt på grund av svullnaden och att jag inte ens kan öppna munnen ordentligt. Ska tillbaka om några veckor så får se om de drar ut den då eller hur det blir. Hoppas bara jag kan äta igen snart, har inte fått i mig något annat än yoghurt idag.
 
Var i badhuset och bubblade och bastade med tjejerna på eftermiddagen-kvällen och det var mysigt! Sen jag kom hem har jag städat, diskat och duschat och nu har jag precis krypit upp i soffan/sängen med badrock och filt som jag fick i julklapp och massa tända ljus. SÅ skönt. Om jag var en katt skulle jag spinna nu. 
Godnatt på er hoppas ni mår okej <3

Ok

Läget är helt ok. Har varit på stan idag med tjejerna, åt lunch och bara strosade runt. Första gången på jättelänge som vi var alla sex, Julia har nämligen flyttat tillbaka till Sverige från USA och Ebba är hemma från Lund på julledighet. Snart åker dock Anna och Elin😪men är glad i alla fall över att vi får denna vecka på oss att vara allihopa. Det kommer förmodligen dröja mer än ett år tills det händer igen. 

I alla fall så gick jag hem och sov efter vi varit på stan och sen åkte jag till röksta och åt med mamma, pappa och Lena. Som sagt, mår helt okej och det har varit en mysig dag, men vad som inte är lika mysigt är min visdomstand. Fy helvete vad ont det gör i hela jävla munnen, halsen och örat. Kan knappt gapa och äta. Ska till tandläkaren imorgon så får se vad som sägs. 
Visa fler inlägg