Fuck psykisk ohälsa

Fuck ångest.

Fuck hopplöshet.
Fuck ensamhet.
Fuck att gråta ögonen ur sig.
Fuck att i ren panik dunka sitt huvud så hårt man kan i väggen. 
Fuck mardrömmar.
Fuck smärtan inuti. 
Fuck det mesta just nu bara. 
Fuck fuck fuck.
Skit skit skit. 

Tacksam över mina två bästa vänner här i alla fall. Tillsammans gör vi vardagen liiiite lite lättare.

Donnis

När jag var hemma förra veckan åkte jag och mamma ut till Emma i stallet för att hälsa på denna lilla sötnos. Donnis, min Donnis. Hade honom som sköthäst kan man kanske kalla det, när jag var typ 11 år, och oj så mycket bus vi hittat på tillsammans.


 Sommaren var bäst, barbacka i skogen. Jag red dig utan sadel och träns i hagen, utan hjälm, när ingen såg. Gav dig alltid äpplen, morötter och knäckebröd. Vi hade kapplöpning med Lovisa och Jonis och vann alltid. Vi var ett bra team du och jag! Du kastade av mig många gånger, sparkade mig en gång så att hela min arm var både blå, lila, gul och grön, men det var aldrig för att du var elak eller ville illa. Du var bara busig. Alltid med glimten i ögat.  Och jag förlät dig alltid bara för att du var så himla söt och charmig. 


Det har gått tio år sen dess. Jag har blivit äldre och du har blivit gammal. 24 år. Din svarta päls blir grå. Du har knappt några tänder kvar och får äta mosad mat. Men hur gammal och grå du än blir kommer du alltid vara samma Donnis för mig. Busiga charmiga Donnis. Det var så kul att hälsa på dig min vän! Tack för allt du lärt mig. Jag kommer snart igen. 💕

God jul

Det har varit en riktigt konstig jul i år, första julen utan familj och släkt. Det mesta kändes bara fel. Men personalen hade gjort jättefint och mysigt för oss här. De flesta var/är på permission så vi var fem tjejer kvar. Vi åt julbord, tittade på Kalle anka, spelade kort, fikade, målade mandalas och myste. Till och med tomten kom och gav oss varsin julklapp. 


Idag har vi allihopa patienter som är kvar och personal spelat sällskapsspel i vardagsrummet hela eftermiddagen och kvällen. Vi beställde även pizza med hemkörning. Mys. 

Nu ligger Martina och jag uppe i mitt rum och har nyss sett en film. Ska nog sova nu. God fortsättning på er allihopa ✨