🔜 Östersund

Igår hade jag min första PE session på flera veckor, jobbigt jobbigt. Mycket ångest och tårar. På kvällen åkte jag i alla fall till stallet och myste med mina bästisar men var tyvärr tvungen att avbryta lektionen pga huvudet och hjärnskakningen. Trodde det skulle gå men det bara dunkade i hela huvudet och blev yr så orkade liksom inte. Känner mig klen och svag, menmen. Skulle kanske vilat som läkarna sa. 


Jobbig natt inatt också men jag har hunnit vara i stallet på förmiddagen och nu snart åker Märta och jag iväg på en liten roadtrip! Vi ska upp till Norrland och Östersund😃ska bli kul!! 

Livet som hästtjej

Bakslag i arbetet med Schanny, tyvärr. Har fått tugga sand i ridhuset både fredag och lördag. I fredags var det helt vårt fel, mitt och Stinas, men idag vet vi inte alls vad som hände. Om han blev rädd för nånting eller om han har ont någonstans. Av åkte jag i alla fall och huvudet fick ta en rätt rejäl smäll. Fick lov att bli akuten och de konstaterade lindrig hjärnskakning. Glad och tacksam att jag kom undan med det, lite skrapsår, blåmärken och smärta i höften. 


Det känns ganska tungt. Inte att jag har ont, är illamående, yr och kallsvettas, utan att det blev ett sådant bakslag. Allt har gått så bra hittills och sen blir det såhär. Nu kommer vi få börja om lite på ruta 1 igen, hitta tillbaka till förtroendet oss och Schanny emellan. Men det ska nog gå. Gäller att se framåt nu bara och fortsätta med lugn och tålamod. Inte att vi ger upp. Vi får bara lära av våra misstag.

Blev tillsagd på akuten att vila några dagar, dvs inte rida, men jag kommer hoppa upp igen så snart som möjligt.

Heldag i stallet

Idag var det först färdighetsträning sen åkte jag till stallet. Red Schanny alldeles själv i ridhuset idag och det gick superbra. Så himla duktig häst och så rolig att jobba med. (Förutom att han är svår att fånga i hagen). Men det jobbar vi på! Tanken var i alla fall att jag skulle åka hem sen men stannade kvar i stallet och hjälpte till då det var mycket att göra och en person sjuk. Mockade, strödde boxar, fixade hästarnas mat, packade höpåsar, sopade stallen, tog in hästar, gjorde iordning ridskolehästarna inför lektion och täckte på alla storhästar. Som tack för hjälpen typ fick jag vara med och rida på en av lektionerna på kvällen så jag kom inte hem förrän vid 19. Så det blev ca 8 timmar där idag, och det var riktigt skönt att komma bort härifrån gården lite. Vet att jag säger det hela tiden men hästarna räddar mig.

Visa fler inlägg