Bra dagar

I onsdags kväll var jag som sagt på den ganska nya relaxen här i stan, så mysigt var det! Verkligen några trevliga timmar med Elenore. 

Igår torsdag åt jag och Alva frukost med mamma och pappa på bolinder munktell, mysigt. På kvällen sen blev det en träff med mina gamla brudar, så kul att träffa dom igen verkligen. ❤️

Idag har jag varit med Sophie (kusinen) hos hennes häst och tittat på när hon red. Vi plockade även in lite hästar från hagen. Mysigt att få pussa på lite varma mular.

Mot kvällen åkte vi till stan och spelade bowling och shuffleboard. Kul men synd att man är så dålig😁

Avslutade sen med nutellapizza på mocca deli. Så gott👏🏻

Summering av tiden på behandlingshemmet - del 1

Ville försöka skriva ihop nånting efter min resa på behandlingshemmet. Det känns som det var igår jag flyttade dit, samtidigt som det känns såå längesen. Det har hänt så mycket under tiden jag bodde där. Det har varit en svår tid men också så värdefull. Jag har lärt mig så mycket och lärt känna så många fantastiska personer. 

Den 9onde maj 2016 kom jag. Vilsen, rädd, osäker. Kände ingen. Bilden till höger är tagen precis innan mamma och pappa skulle åka hemåt igen. Ville inte bli lämnad ensam 50 mil hemifrån men jag visste att jag var tvungen.

Första tiden var tuff. Var mest för mig själv. Var rädd. Hade ingen terapeut från början då min började några veckor efter att jag kommit. Fixade iordning mitt rum och försökte få det så mysigt och ”hemma” som möjligt. Hade ångestattacker. Jag minns första tiden som att det var fint väder ute varje dag men inuti mig var det oroligt. Jag självskadade, besökte sjukhuset, grät, käne mig ensam och fasade inför kommande behandling. Var i ”lära-känna-fas” med personalen och innan de lärt känna mig riktigt kunde de bara vara närvarande och hålla min hand eller ge mig is under de värsta panikattackerna. Kände mig verkligen vilsen och ensam. Men mina nära och kära hemma skickade pepp och fanns tillgängliga på Skype. 

Sommaren gick och jag och min nya terapeut började arbeta ihop. Tyckte om henne från första början och vi funkade bra ihop. Det tar lite tid att bygga upp ett förtroende men vi hade tid, pratade varje dag och hittade på lite saker utanför behandlingshemmet för att lära känna och så. Tacksam för den tid hon gav mig. Gjorde även en utredning med en psykolog för att se vilka diagnoser och svårigheter jag hade för att kunna se exakt vilken hjälp jag skulle få.


Började även med DBTn som var tre gånger i veckan. Mindfulness, att hantera relationer, att reglera känslor, att stå ut när det är svårt samt validering. I början var det såå svårt och såå mycket att ta in. Låter faktiskt som ett annat språk när man inte förstår termerna eller dess innebörd. Fick kämpa rätt hårt med läxorna, att försöka förstå, att redovisa i grupp, att hitta situationer i vardagen att öva på.  

Mellan all terapi, samtal och sessioner försökte jag mest bara överleva faktiskt, och det som gjorde att jag gjorde det var mina alldeles egna stunder nere vid sjön, alla djur som jag kunde klappa och mysa med och ja, typ det. Mamma, mormor och morfar kom ner och hälsade på och sen även familjen. 

På denna plats 👇🏻 andades jag in och andades ut. Fick vara för mig själv. Bara lyssna på tystheten, vinden i vassen eller fiskarnas plums i vattnet. Just då var det min plats och bara min. Stunderna där var mycket värdefulla.

Under sommaren var jag även på utflykt med min enhet. På stället vi var på fanns det önsketräd. Man kunde skriva en önskan på en liten lapp, sätta upp den i något av träden och sen hoppas att önskan slår in. Såhär i efterhand tror jag faktiskt att min gjorde det. 

- fortsättning följer -

Julen

Julen blev fin i år. Har spenderat den med släkten och mest bara myst. Dagen innan julafton blev det uppesittarkväll hos mormor och morfar i vanlig ordning och på julafton träffades alla på julfrukost först och sen eftermiddag/kvällen mat, tomte och sällskapsspel hos kusinerna i kvickan. Sen har det mest bara varit lugnt, hunnit träffa omtyckta människor och mått bra. En sväng till stallet idag och nu ikväll ska jag till relaxen i Eskilstunas nya badhus. Mys🌟

Visa fler inlägg