Vilken dag...

Fick inte det minsta sömn inatt, gick fram och tillbaka ute hela natten. När det ljusnade var det svårt att förstå att det varit sådant kaos där i mörkret, bara några timmar tidigare. Men spår fanns kvar, den svarta fasaden och vitt skum i gräset efter släckningsarbetet. 


Morgonen var lång och förmiddagen var hemsk. Både jag, Martina och Sara, som varit "starka" under natten och försökt hjälpa alla andra, orkade inte hålla fasaden mer och bröt ihop alla tre på olika håll. Många ångestattacker från andra boende också. Det är mycket tankar som snurrar i huvudet. Det kunde faktiskt gått riktigt illa... Som tur var var dörren stängd till det rum där branden startade, men om den inte varit det hade branden snabbt spridit sig till hela huset. Det är en läskig tanke. Tänk om någon brunnit inne? Jag blir otroligt rädd nu i efterhand. Och det verkar som min/vår misstanke stämmer. Kan ju lika gärna skriva det här eftersom det redan står på både Aftonbladet och SVT. En av tjejerna som bor här är anhållen och misstänkt för grov mordbrand. Branden var anlagd. Precis som vi anade. Och det är sjukt läskigt.

All personal har varit fantastiska både under natten och under dagen. De har tagit hand om oss så bra och varit väldigt förstående och stöttande. De ställde in allting som möten osv och fanns till för oss hela dagen. Efter lunchen tog vi minibussen till Maxi där några tjejer fick köpa lite nya kläder eftersom att alla deras blivit förstörda i branden. Vi köpte även dricka, godis och glass som behandlingshemmet bjöd på som lite plåster på såren typ och när vi kom tillbaka intog vi soffan och slog på en film och myste. Jag lyckades somna i typ 20 min och det var skönt att äntligen kunna slappna av. 

Ångesten har kommit i vågor hela dagen men det är väl inte så konstigt, har varken ätit, druckit eller sovit så är sjukt sårbar. Fick i mig några få tuggor mat till middag i alla fall och några skedar glass efter det. Sen har vi kollat på en rolig film och faktiskt skrattat. Skönt. Nu ska jag försöka sova efter måååånga timmar vaken. Martina sover hos mig igen, ingen av oss vågar sova själva nu.

Kaosnatt🔥🚒🚔🚨

Det har varit riktigt kaos här ikväll/inatt. Vid 23 gick brandlarmet och jag trodde det var falsklarm. Det har nämligen gått två gånger tidigare under den tiden jag varit här och då har det inte brunnit. Så jag tog det lugnt, hade ingen brådska ut. Men det var inget falsklarm, det brann påriktigt. I stora huset. Tjock, svart rök steg mot himlen och stora lågor slog ut genom fönstren på baksidan. Det hördes som någon liten explosion och lågorna fick mer kraft. Alla kom utspringande och flera hade riktiga panikattacker och bara skrek och grät. Personalen sprang runt och försökte samla oss alla på samma ställe men det var svårt för vissa gick inte att nå fram till. En person kollapsade helt på gräsmattan, gick helt in i dissociation och bara låg där. Jag och Martina, som mådde okej ändå, fick sitta och hålla hennes livlösa händer och kontrollera hennes puls tills ambulansen kom. Brandbilarna var på plats snabbt i alla fall och kunde börja jobba. En massa poliser kom också och flera personal, chefen och ägaren blev hitringda. Vi fick gula landstingsfiltar av ambulanspersonalen och sen fick vi sitta i garaget medan de höll på med eftersläckningsarbetet osv. Gud, det var verkligen läskigt. Branden, röken, skriken, gråten, paniken, blåljusen som blinkade och lyste upp delar av den mörka trädgården. Alla var så chockade och personalen hade fullt upp med att lugna alla och se till att ingen stack därifrån i ren panik.


Men allt gick ändå bra. Alla hann ut. Ingen blev skadad (inte fysiskt i alla fall). Tur är väl det. Branden är släckt. Men det känns ändå inte bra, man ska väl egentligen inte spekulera men det känns inte som om detta var en olyckshändelse. Inte helt. Men mer än så ska jag inte skriva här. Det känns inte riktigt tryggt bara. 

Folk har gått och lagt sig nu. I princip inget av rummen på min enhet går att använda, varav två som är helt utbrända, så alla sover lite här o var inatt. Mitt rum klarade sig helt som tur var eftersom jag bor ute i stugan på gården. Så jag har Martina och Sara på varsin madrass på mitt golv. De båda sover, snarkar i takt. Jag vågar inte somna. Är lite för stressad för det. Vet inte men det känns inte riktigt tryggt bara, som sagt. Blir nog en vaken natt inatt. 

Var bara tvungen att skriva av mig lite. Hoppas ni alla sover gott ❤️

Midsommar

Några bilder från midsommarafton igår. Den började bra med sol och värme medan vi gjorde kransar och hade det trevligt. Åkte iväg på midsommarfirande efter lunchen men efter det tyckte vi det var slutlekt och tog av oss klänningar och kransar och tog på oss myskläder istället. Spelade kubb i regnet. (För ja det började ju såklart spöregna). Så femkampen ställde vi in och jag, Märta och Sara tittade på film istället. Gick sen och la oss redan halv nio på kvällen. Är det ens tillåtet på midsommarafton är ju frågan men JA, det är det. 🙌🏻


Hoppas ni hade en bra dag igår 🌺