Kaosnatt🔥🚒🚔🚨

Det har varit riktigt kaos här ikväll/inatt. Vid 23 gick brandlarmet och jag trodde det var falsklarm. Det har nämligen gått två gånger tidigare under den tiden jag varit här och då har det inte brunnit. Så jag tog det lugnt, hade ingen brådska ut. Men det var inget falsklarm, det brann påriktigt. I stora huset. Tjock, svart rök steg mot himlen och stora lågor slog ut genom fönstren på baksidan. Det hördes som någon liten explosion och lågorna fick mer kraft. Alla kom utspringande och flera hade riktiga panikattacker och bara skrek och grät. Personalen sprang runt och försökte samla oss alla på samma ställe men det var svårt för vissa gick inte att nå fram till. En person kollapsade helt på gräsmattan, gick helt in i dissociation och bara låg där. Jag och Martina, som mådde okej ändå, fick sitta och hålla hennes livlösa händer och kontrollera hennes puls tills ambulansen kom. Brandbilarna var på plats snabbt i alla fall och kunde börja jobba. En massa poliser kom också och flera personal, chefen och ägaren blev hitringda. Vi fick gula landstingsfiltar av ambulanspersonalen och sen fick vi sitta i garaget medan de höll på med eftersläckningsarbetet osv. Gud, det var verkligen läskigt. Branden, röken, skriken, gråten, paniken, blåljusen som blinkade och lyste upp delar av den mörka trädgården. Alla var så chockade och personalen hade fullt upp med att lugna alla och se till att ingen stack därifrån i ren panik.


Men allt gick ändå bra. Alla hann ut. Ingen blev skadad (inte fysiskt i alla fall). Tur är väl det. Branden är släckt. Men det känns ändå inte bra, man ska väl egentligen inte spekulera men det känns inte som om detta var en olyckshändelse. Inte helt. Men mer än så ska jag inte skriva här. Det känns inte riktigt tryggt bara. 

Folk har gått och lagt sig nu. I princip inget av rummen på min enhet går att använda, varav två som är helt utbrända, så alla sover lite här o var inatt. Mitt rum klarade sig helt som tur var eftersom jag bor ute i stugan på gården. Så jag har Martina och Sara på varsin madrass på mitt golv. De båda sover, snarkar i takt. Jag vågar inte somna. Är lite för stressad för det. Vet inte men det känns inte riktigt tryggt bara, som sagt. Blir nog en vaken natt inatt. 

Var bara tvungen att skriva av mig lite. Hoppas ni alla sover gott ❤️

1 Mamma:

skriven

Vilken otäck natt. Tur i oturen att ingen skadades fysiskt. 😢❤️

2 Mormor:

skriven

Du har ju ändå hjälp till att hålla en människa lugn. Det är bra gjort. Hoppas du får vila dej iaf. Kram och godnatt !❤️😴

3 Sanna Å:

skriven

Så hemskt! Hoppas du kunde somna tillslut!

4 Jenny:

skriven

Åh fy så hemskt! Vilken tur att ingen blev skadad. Förstår att det var svårt att somna efter en sån händelse. Kram ❤

5 Therese:

skriven

Usch en sån obehaglig upplevelse! 😨 Så bra att du kunde hjälpa en på boendet. 👍❤ Kram

Kommentera här: