Veckan som varit

I helgen fick jag spontanbesök av mamma och Alva. Familjen har varit här mycket nu, tre helger på inte alls kort tid, men det beror på att de håller på och letar hus här nere. Så de kom sent i lördags kväll och på söndagen åkte vi runt på fyra stycken husvisningar. Och tro det eller ej, men ett av dem passade oss och kontrakt är nu skrivet(!!!). Shit. Mysig helg i alla fall!

Nya veckan började inte så jättebra, mådde katastrof-dåligt på måndagen men tog mig igenom dagen i alla fall. Tisdagen var väl sådär men kvällen blev väldigt bra. Jag, Martina och Martin tog oss ner på bryggan och hade lite picknick i kvällssolen. Så mysigt och jag skrattade tills jag fick ont i magen haha. Så himla roliga och underbara människor jag bor med ändå. Tacksam.

Onsdagen spenderade jag sjuk sängliggandes. Feber, ont i halsen, förkyld. Gick upp på morgonmötet och skulle sen haft session men blev tillsagd att gå och lägga mig istället så det gjorde jag och vaknade inte förrän vid 19 på kvällen av att personalen väckte mig. Gick upp och åt lite nudlar och tittade på film med Martina sen däckade jag igen.


Igår torsdag mådde jag lite bättre och det var dags för utflykt till Malmö med enheten. Tre personal och sex boende tror jag vi var. Började med att vi missade tåget haha men dagen blev bra ändå. Vi var på Jump trampoline park och det var såå kul för en pensionerad (eller föredetta??) gymnast som jag att få leka av sig lite😄 blev lite skruvar och dubbelvolter både bakåt och framåt, kul ändå att det sitter i. Efter det tog vi oss till lilla torg och åt indisk mat, tog en sväng på Zara och H&M och sen åkte vi hem.

När vi kom hem gick vi ner till sjön och tog oss ett dopp, faktiskt väldigt skönt! Kvällen spenderades sen i en av de andra enheternas trädgård där vi spelade kubb. Dreamteamet Martin, Martina och Fanny tog fyra vinster i rad, woop✌🏻️Slå den ni. 

Jag och Martina somnade sen i soffan och blev väckta mitt i natten av två poliser som letade efter en annan boende. Att få besök av polis och ambulanspersonal lite nu och då är något man blir van vid när man varit/är inom psyk och behandlingshemsvärlden. Ambulansen är här var och varannan dag och polisen ibland. Oftast är det inga brott som begåtts (nästan aldrig) utan det handlar om människor som mår så otroligt dåligt och sysslar med allvarliga självskadebeteenden. Det är sorgligt och tungt, man får se mycket. Samtidigt är alla vana här för de allra flesta som bor här har själva varit där och nån gång blivit hämtade av polis eller ambulans. Sjukt egentligen att man ska behöva bli "van" vid något sånt, men det är tyvärr så det är när man är/varit på botten. Men vi kämpar uppåt, det är därför vi är här! 

Idag är det i alla fall fredag och jag ska städa. Men efter något tråkigt kommer något roligt: stallet och ridning. 😊 kram på er, hoppas ni får en fin helg!

1 Mormor:

skriven

Lite roligt måste man få ha.😂 Ni har ju gått igenom så mycket tråkigt😪 Det är bara bra att få skratta. 😀Ha det bra! Kram!❤️

Kommentera här: