Vilken dag...

Fick inte det minsta sömn inatt, gick fram och tillbaka ute hela natten. När det ljusnade var det svårt att förstå att det varit sådant kaos där i mörkret, bara några timmar tidigare. Men spår fanns kvar, den svarta fasaden och vitt skum i gräset efter släckningsarbetet. 


Morgonen var lång och förmiddagen var hemsk. Både jag, Martina och Sara, som varit "starka" under natten och försökt hjälpa alla andra, orkade inte hålla fasaden mer och bröt ihop alla tre på olika håll. Många ångestattacker från andra boende också. Det är mycket tankar som snurrar i huvudet. Det kunde faktiskt gått riktigt illa... Som tur var var dörren stängd till det rum där branden startade, men om den inte varit det hade branden snabbt spridit sig till hela huset. Det är en läskig tanke. Tänk om någon brunnit inne? Jag blir otroligt rädd nu i efterhand. Och det verkar som min/vår misstanke stämmer. Kan ju lika gärna skriva det här eftersom det redan står på både Aftonbladet och SVT. En av tjejerna som bor här är anhållen och misstänkt för grov mordbrand. Branden var anlagd. Precis som vi anade. Och det är sjukt läskigt.

All personal har varit fantastiska både under natten och under dagen. De har tagit hand om oss så bra och varit väldigt förstående och stöttande. De ställde in allting som möten osv och fanns till för oss hela dagen. Efter lunchen tog vi minibussen till Maxi där några tjejer fick köpa lite nya kläder eftersom att alla deras blivit förstörda i branden. Vi köpte även dricka, godis och glass som behandlingshemmet bjöd på som lite plåster på såren typ och när vi kom tillbaka intog vi soffan och slog på en film och myste. Jag lyckades somna i typ 20 min och det var skönt att äntligen kunna slappna av. 

Ångesten har kommit i vågor hela dagen men det är väl inte så konstigt, har varken ätit, druckit eller sovit så är sjukt sårbar. Fick i mig några få tuggor mat till middag i alla fall och några skedar glass efter det. Sen har vi kollat på en rolig film och faktiskt skrattat. Skönt. Nu ska jag försöka sova efter måååånga timmar vaken. Martina sover hos mig igen, ingen av oss vågar sova själva nu.

1 Mormor:

skriven

Mycket tråkigt! Stackars er! Ni har ju ändå varit duktiga som klarat er genom hela dagen. Den stackarn som tände på mår nog väldigt dåligt.Hoppas du får sova i natt.😴 Kram o Godnatt!

Kommentera här: