Praktik och venös provtagning

De två första dagarna på praktiken har gått bra! Jag måste faktiskt säga att jag är stolt över mig själv att jag ens vågar göra det här. Har alltid varit så himla rädd för nya saker och aldrig trott på mig själv, att jag inte klarar saker. Men jag gör ju faktiskt det. Jag vågar och jag vill. Och jag tycker det är kul! Det är ju alltid lite svårt första dagarna såklart med nya människor och nya rutiner och allt såntdär, men nu är dom två första dagarna gjorda och jag är nöjd och glad. Trevlig personal och så himla fina boende/vårdtagare. Går såklart med en handledare och får vara med på det mesta, förflyttningar, ombyten, tvätt, dusch, läggning, uppstigning, mat och såna saker. Omvårdnad helt enkelt. I måndags hade jag kvällspass och igår (tisdag) dagpass. 


Idag är det onsdag och jag har ledigt från praktiken men har istället varit i skolan där det idag stod venös provtagning på schemat. Alltså blodprov, i armvecket vanligtvis men finns ju vener på andra ställen också såklart. Vi tränade i armen, på en låtsasarm. Inte riktigt som en vanlig människa men man känner venen och när man gör rätt kommer blod (låtsasblod). Så kul!! Längtar tills jag får prova och träna på en riktig människa. Vem ställer upp?!💉

Nu har jag en ledig eftermiddag/kväll framför mig men jag måste försöka plugga. Imorgon, fredag, lördag och söndag spenderas på praktiken. 

#1 - - Mormor:

Jag ställer gärna upp för blodprov eller vad som helst. Dej kan man lita på!