Jobbsökande

publicerat i Allmänt, Från patient till personal;

Idag har jag sökt mina första jobb som undersköterska. Hittade några intressanta annonser och jag måste vara ute i god tid känner jag, det är inte mycket kvar nu tills jag är klar!! Detta är så spännande, roligt och läskigt. Det är helt nytt för mig. Skriva CV, personligt brev och allt det där. Jobb jag haft tidigare har jag fått genom bekanta, och vikariatet i somras fick jag genom praktiken. Har aldrig varit på en seriös arbetsintervju. Och allt känns tusen gånger svårare när jag har ett glapp i CV:t på fyra år. Hur förklarar man det? Det känns skamligt. Jag vet att vem som helst kan drabbas av kriser och sjukdomar som gör att man måste pausa livet och ta tag i sig själv men vad tänker man som arbetsgivare? Hur kan jag garantera dem att jag är stabil nu? Att jag är på banan igen? Jag tänker att man som arbetsgivare vill ta det säkra före det osäkra och välja någon som inte haft en knackig bakgrund. Men vad vet jag. Nån gång måste man väl ändå få chansen att komma tillbaka? Är lite orolig men försöker tänka på allt beröm jag fått från lärare och handledare och att det faktiskt finns personer som har sett och VET att jag kan, och att dom personerna tror på mig. Igår hade jag slutexamination i kursen Medicin 2 och lärarens kommentar var: ”det kan inte bli bättre Fanny. Du har så mycket erfarenheter redan innan du börjat jobba och det kommer ta dig långt.” Och sen belönades jag med högsta betyg. Jag hoppas bara nåååågon liten arbetsgivare kan ge mig chansen så jag får visa att jag vill, att jag kan, och att jag ska göra allt allt allt för att vara en utomordentlig undersköterska och medarbetare och utvecklas i yrket. 

 

Snälla håll era tummar för mig!! Jag vill så gärna. Och ser så mycket fram emot att så småningom ta på mig de vita kläderna igen.  

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Cornelia:

Jag läser till sjuksköterska, men har precis som du ett glapp i mitt CV. Jag brukar lyfta fram hur mycket jag har lärt mig om mig själv och andra, och att jag idag i stor utsträckning har större kunskap än andra vad gäller att hantera olika känslor och situationer jag ställs inför. Var inte rädd för att lyfta fram dina styrkor. Du har investerat fyra år i dig själv och de fyra åren har lärt dig enormt mycket!

2:a kommentar, skriven , av Amanda tenö:

Håller alla mina tummar för dig! Jag tror på dig Fanny - tro på dig själv, DU KAN! Hejaheja💗

3:e kommentar, skriven , av Annica:

Stort lycka till, jag är säker på att många kommer tro på dig och du kommer få chansen. Du gör skillnad. Kram

Kommentera inlägget här :