😃

publicerat i Allmänt, Från patient till personal;

Halvvägs och mer än godkänd i de två första kurserna! Man kan ju vara glad för mindre om man heter Fanny Ramquist. #förjagärpåvägnu #uskatobe 👩🏼‍⚕️ 

HLR

publicerat i Allmänt, Från patient till personal;

Idag har jag varit på hjärt-lungräddnings utbildning i skolan. Så så så viktigt och nyttigt. Har alltid liksom gått runt med en mindre oro och osäkerhet kring att inte veta vad jag skulle göra om någon i min omgivning bara föll ihop. Nu vet jag! Och det känns tryggt. Även om det inte är säkert att personen överlever ger man den bästa möjliga förutsättningar till att göra det, och MÅNGA överlever - om HLR startas i tid. Vi fick träna bröstkompressioner och inblåsningar på docka och även lära oss hur man gör med hjärtstartare och defibrillering. Vi fick träna på att lägga varandra i stabilt sidoläge och prova ryggslag och buktryck vid luftvägsstopp. Mycket intressant och som sagt, VIKTIGT. Nu är jag motiverad till att rädda liv och låta fler människors ❤️an att fortsätta slå. 

Nyss hemkommen och nu ska jag plugga lite innan det är dags att laga mat. Hoppas ni har en fin tisdag!

Some nights

publicerat i Allmänt, Min kamp;

Vissa kvällar och nätter är faktiskt väldigt jobbiga. Jag kan känna mig jättetrött och det enda jag vill är att sova men jag vågar inte blunda och slappna av. Är rädd för att det ska komma gamla äckliga jobbiga känslor. För jag orkar inte känna det nu. Verkligen inte. Just nu är jag så trött att ögonlocken nästan faller ihop men varje gång jag släcker lampan infinner sig nånting som jag inte vill möta. Inte i mörkret. Tror jag får sova med lampan tänd inatt.