Söndag Måndag

Igår var mamma och jag iväg på en anhörigträff för personer som har sina anhöriga på behandlingshem. Vi blev inbjudna av min gamla terapeut som nu jobbar på ett annat behandlingshem, de hade utbildning för flickornas anhöriga och mamma föreläste för dem om vår historia, hur det är att vara anhörig och att det går att ta sig igenom det. Hon gjorde det jättebra och jag tror det var värdefullt för dem att höra någon som varit i precis samma sits som dem själva är i just nu. De ställde bra frågor till både mamma och mig, det blev öppna samtal och vi båda fick fin respons och tack för att vi kommer och delar. Efter det åkte vi till Väla en sväng och kvällen spenderade jag hos min extrafamilj i Lund. Vi drack varm choklad i soffan och bara myste och pratade. Tacksam för dom i mitt liv. Tog med mig Brumma hem och åh vad jag saknat henne. Bästa tjejen. Jag upplever henne som inte riktigt sig själv just nu då hon löper, hon känns lite nere och har inte riktigt velat äta idag. Även att hon drar sig lite undan och inte vill vara så nära mig. Men för en stund sen när jag satt och sorterade grejer på golvet kom hon och kröp upp i knät så jag bar henne till soffan och nu myser vi här, hon sover i mitt knä. Så de kommande dagarna blir att ta hand om denna lilla mens-depp-bebis och även plugga. Hemmadagar. Så skönt. 

Tack och bock

 

Slut på praktiken. Jäklar vad fort detta gick. Men jag är otroligt glad och tacksam över dessa veckor! Har fått se och lära mig så mycket. Har varit med på angio, arbetsprov, sjukgymnastik, EKO, CT-hjärna, CVK-omläggning, avveckling av drän. Jag har tagit blodprover, blodsocker, blododling, urinodling, EKG, NEWS-kontroller. Jag har sänkt TR-band, kopplat telemetrier, lagt om artärinstick, dragit PVKer, tömt kateterpåsar och stomier. Jag har hjälpt till att mobilisera efter op, hjälpt till med påklädning, avklädning, toabesök, dusch, skrivit vätskelistor, bäddat sängar, dokumenterat. Pratat, peppat, pushat, stöttat. Lyssnat, lärt, frågat, läst, utvecklats. Igår var min lärare på slutsamtal och jag fick fint beröm av min handledare för ett utomordentligt bemötande gentemot patienterna och det var fint. Tack för dessa veckor!

Hemmadag

Idag är jag ledig och har bara varit hemma hela dagen. Välbehövligt efter dessa veckor med praktik och skola och stress. Har faktiskt inte mått så bra och har fått fruktansvärda exem i hårbotten, runt ögonen och på sidan av ena kinden. Vet inte om det är stressutslag eller vad i helvete det är. Ser hemsk ut. Men psykiskt känner jag att det kanske börjar lätta lite så hoppas huden återhämtar sig också.

Idag har jag som sagt bara varit hemma. Tog sovmorgon, har städat upp lite och även fått lite plugg gjort. På kvällen körde jag förbi mamma och pappa för att lämna lite saker och fick även mat där, sen åkte jag och handlade innan jag körde hem. 
Nu har jag duschat och myst ner mig i soffan med lite tända ljus och grönsaker, chips o dipp. Inte ofta jag tar hand om mig på detta sättet när jag är ensam, tänker att jag inte är värd det och att det är onödigt att hålla på och fixa när det bara är för mig. Men det är ju lite mysigt ändå så får kanske ta mig tid till det oftare. 
På fredag och lördag har jag mina två sista dagar på praktiken, jag ska få omdöme av min handledare och min lärare ska komma för ett slutsamtal. Tiden har verkligen gått fort!

Visa fler inlägg