Långhelg på sjukan

publicerat i Allmänt, Från patient till personal;

Kan hända att jag är jordens gladaste uskatobe. Trivs verkligen och det känns som jag är på rätt plats. Personalen tycker det är roligt med en så intresserad student och patienterna tror knappt på att jag är elev när jag presenterar mig. ”Du verkar så van och duktig, gör vad du vill med mig, dig litar jag på” - är det flera som sagt när jag frågat om det är okej att jag tar proverna istället för min handledare. Det känns verkligen fint. Har varit på praktiken torsdag, fredag, lördag och söndag och det har varit en relativt lugn helg. Gjorde mitt bästa stick hittills för venöst blodprov i lördags och idag fick jag för första gången vara med och ta hand om en avliden. Det var speciellt, har aldrig sett en död människa tidigare. Men nån gång måste vara den första för så ser en del av jobbet ut. Det var inte alls läskigt på nåt sätt utan mest fint och kändes heligt på något vis. Sorgligt och tungt med de anhöriga såklart men det är vårat jobb att göra det på ett värdigt och respektfullt sätt. 

Helgen har förutom praktiken varit väldigt känslosam och intensiv med lite sömn. Det är tungt att se livet vändas upp och ner för dom man håller nära men fint hur vänner sluter upp, finns till och gör vad som krävs i situationen.
Nu är det söndagkväll och jag är helt slut. Har typ blivit sjuk också, vaknade med halsont imorse och sen jag kom hem från praktiken har det bara blivit värre. Har ont i halsen, snorar, ont i kroppen och svettas och fryser om vartannat. Tur jag har två lediga dagar nu så jag får återhämta mig, hoppas verkligen på att bli frisk så jag kan fortsätta livet på onsdag igen.

Kommentera inlägget här :