Lite ledigt

publicerat i Allmänt;

Har haft två välbehövliga lediga dagar. Igår fick jag som sagt städat i lägenheten vilket jag inte orkar när jag är på praktiken. Sen hade jag en supermysig eftermiddag och kväll tillsammans med Anna och Ebba. Vi promenerade i Botaniska trädgården, lagade mat i Ebbas studentkök och bara myste och pratade massor. 

Idag tog jag sovmorgon sen har jag pluggat massor. Skickat in en uppgift och det känns skönt. Tog mig hem till familjen sen och har ätit mat med dem, nu tittar vi på tv och jag har Elsa på magen. Hoppas på att få sova gott inatt som uppladdning inför ännu en långhelg på sjukan. 

Hälften lever hälften dog

publicerat i Allmänt;

Titta på mina rosor! Vad har hänt? Varför dog bara hälften? Very strange. Men det kanske är ett tecken till mig. Jag lever och kör på fullt ut när jag är på praktiken till exempel och sen när jag kommer hem, eller på lediga dagar, så är jag helt död. Verkligen död. Så trött att det gör ont i kroppen nästan. Kanske borde ta hand om mig bättre och skapa tid för återhämtning så hela jag kan leva hela tiden istället för att vara completely död emellanåt. Kanske lever då alla rosor nästa gång? (Nä, skämt åsido, men jag vet faktiskt inte varför bara hälften dog.) 

Ledig idag i alla fall och har varit på ERGT-grupp. När jag kom hem städade jag hela lägenheten och lagade lunch. Nu vilar jag lite innan Anna och jag ska köra till Ebba för en myseftermiddag/kväll. 🌷

Första lyckade blodprovet

publicerat i Allmänt, Från patient till personal;

Alltså förlåt mina kära vänner att typ allt jag skriver just nu är vårdrelaterat men det är cirka det enda i mitt liv just nu. Är på sjukhuset större delen av tiden och när jag är hemma sover jag eller pluggar vård/medicin. Såå här kommer update från idag; jag har lyckats med mitt första venösa blodprov!! Så härlig känsla. Skrev ju att jag fick prova i typ tisdags men det lyckades inte och eftersom det var ett akutprov fick min handledare ta över. Idag klarade jag det. Wiho! Stjärna i kanten till handledare och patient som lät mig ta min tid. 

Annars har det varit rätt lugnt på avd, en smitta dock så lite meck då det ej finns någon sluss. Sen har jag suttit med en HIA-ssk och tolkat EKGer. Svårt och mycket att kolla efter på kurvorna, men har iaf lärt mig hur en sinusrytm ser ut och hur man ser förmaksflimmer och förmaksfladder. Det är en hel vetenskap.
 
Nu har jag precis kommit hem från ett kvällspass och min första praktikvecka är finito. Imorgon 6.45 börjar vecka nummer 2.
 

Skratta inte åt klänningen haha, var helt slut på byxor och tröjor i XS och S....