Tankar kring flytt

publicerat i Allmänt;

Jag jobbar på här i lägenheten. Det går inte så fort dock, har svårt att göra en sak i taget och det blir att jag börjar med allt samtidigt och sen inte orkar slutföra för det kommer en tröttattack eller nåt annat störningsmoment. Men jag har i alla fall invigt tvättstugan igår då jag tvättade fyra maskiner. Alla kläder har kommit upp från sopsäckarna och in i garderoben. Köket är nästan klart. Det som saknas för att göra det mer hemtrevligt i hela lägenheten är gardiner, tavlor på väggarna, växter. Och så ska jag såklart ha en säng. Kommer bli bra det här.


Jag tänker att det är sån stor skillnad från när jag flyttade hemifrån första gången, till min förra lägenhet. Visst ville jag skapa ett liv och en vardag då också men det fanns inget mål, ingen riktig vilja. Det enda som cirkulerade i huvudet var att jag kunde skada mig hur mycket jag ville när jag bodde själv. Nu är det så annorlunda. Jag har flyttat av rätt anledning och det är att jag vill leva ett vuxet, friskt liv. Ha en helt vanlig vardag där jag lever, är självständig, tar hand om mig själv och kämpar mot mina mål. För jag har mål nu. Och jag är påväg mot dom. Det finns faktiskt inte en endaste tanke på att jag skulle vilja utnyttja chansen att skada mig ”ifred” nu när jag bor ensam. Jag hittade ett gammalt rakblad från förr i en av lådorna jag packade upp, men det var inte ens en trigger. Jag vill inte. Det är slut med det där. Jag vet att man aldrig ska säga aldrig, för jag kan aldrig veta vad som händer längre fram - det har jag nog lärt mig, men just nu gör bara tanken av att dra ett blad mot min hud mig illamående. Och jag har andra strategier nu. 


Ser jättemycket fram emot att skapa en vardag här, ett tryggt hem, ett plats som är min. Gud, kunde verkligen inte tro detta för ett år sen då jag fortfarande bodde på behandlingshem och inte visste nånting om framtiden. Nu är jag här, och det känns genuint bra. 

Här får ni en bild på min vackra lampa, resten av lägenheten är s t ö k i g så den väntar jag med att fota. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Annica:

Känns jättebra att läsa ditt inlägg och hur du får börja ett nytt kapitel i DIN lägenhet. Jag är så nyfiken och ser fram emot att hälsa på dig.

Kommentera inlägget här :