Fanny-Brumma dag

publicerat i Allmänt;
Jag satt sent med plugget inatt så idag lovade jag mig själv att inte ens öppna böckerna utan bara ta hand om mig själv och Brumma. Jag hade en massage inbokad (fick presentkort när jag fyllde förra året) och det var såå skönt. Haft jätteont i axlarna pga spänningar och hon mjukade upp det. När jag kom hem gick Brumma och jag en långpromenad och lekte en massa. Sen har jag tagit hand om min kropp från topp till tå med ansiktsmask, fotmask, scrub och lång dusch. Även Brumma fick sig ett bad och lite massage och kli. Nu har vi just ätit och myst ner oss i soffan med duntäcket. Har köpt godis till mig och ett tuggben till Brummis. Det tyckte jag vi var värda! Har varit så jävla skönt att inte behöva tänka på plugget idag. Har känt mig ovanligt lugn. Blir att öppna skolböckerna igen imorgon men först ska vi mysa mera och sen sova i en renbäddad säng!  (null)

Reparation

publicerat i Allmänt, Min kamp;

Hej verkligheten, jag är tillbaka. När jag kommer ur ett sånt overklighetstillstånd jag var i igår blir jag alltid ledsen. För det är läskigt, obehagligt och svårt. Jag vaknade några gånger inatt av att jag grät, men kunde lugna mig med hjälp av Brumma. Idag gäller det att reparera. Använda alla sinnen för att hålla kvar och stanna i här och nu. Har varit vid havet och andats havsluft, tittat på vågor, känt vinden. Nu ska jag försöka fokusera på plugg, har en deadline inatt, och så lägga all uppmärksamhet på Brumma. Hon förtjänar allt och lite till som den hjälte hon är för mig.

Sviter av det svåra

publicerat i Allmänt, Det förflutna, Min kamp;

Det är 2019. Jag är i min lägenhet. Allt är tryggt, ingen vill skada mig nu. 

Dagen idag har varit svår för mig. BM-besök, obehag, smärta, rädsla, tårar, dissociation, minnen, flashbacks, icke närvarande, glida in och ut ur verkligheten. Tack vare mycket stöd och färdigheter (denna gång iskall dusch med kläder på) så lyckades jag väcka mig själv och ta mig tillbaka till här och nu. 
Det är 2019. Jag är i min lägenhet. Allt är tryggt, ingen vill skada mig nu.